A splog or “spam blog” is a blog that steals content from other web sites, then aggregates and republishes the content on its own blog. Splogs are created primarily to make money from ads shown on the splog and/or promote affiliated web sites. Splog owners are too dishonest, lazy or stupid to create their own original content and instead thieve yours.
----------------------------------------------------
Tips bypass linkbucks: Selepas klik link, terus je klik stop kat browser dan tunggu sehingga "Please Wait" bertukar menjadi "Skip This Ad". Sekarang boleh klik link "Skip This Ad" utk bypass iklan linkbucks.

2x PS2 Controller to PC Parrallel port connector

Projek aku dulu-dulu masa boring. Lepas membongkar litar asal connector PS2 to
Parrallel port aku yang aku beli tahun 2002 dulu. Kali ni aku design
semula dan modify kepada 2 PS2 controller connector sekali.

Ini litarnya, DB-25 dah dipateri dengan 5x diod 1n4148

08092008764


gambar lebih dekat DB-25 ngan 5 diod 1n4148

08092008769_1


Pangkal untuk di sambung ke PS2 controller. semua di labelkan 1-9
berdasarkan litar.

09092008785


semua sambungan wayar(sori gambar blur/lelah ngejas eh! XD)

09092008782


Projek yang dah siap fasa pertama untuk 1x PS2 controller.

09092008787


Yang dah complete 2x controller tak sempat aku snap gambarnya, adik aku dah pinjam bawak balik kampung. ;)

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
Kepada Splogger2