A splog or “spam blog” is a blog that steals content from other web sites, then aggregates and republishes the content on its own blog. Splogs are created primarily to make money from ads shown on the splog and/or promote affiliated web sites. Splog owners are too dishonest, lazy or stupid to create their own original content and instead thieve yours.
----------------------------------------------------
Tips bypass linkbucks: Selepas klik link, terus je klik stop kat browser dan tunggu sehingga "Please Wait" bertukar menjadi "Skip This Ad". Sekarang boleh klik link "Skip This Ad" utk bypass iklan linkbucks.

Wartawan Malaysiakini dikasari di ceramah SUPP


Majlis ceramah Parti Bersatu Rakyat Sarawak (SUPP) di tempat letak kereta di depan Supermarket Servay di Pusat Komersial Pelita di Miri malam tadi kurang mendapat sambutan.

Timbalan presiden MCA, Datuk Seri Liow Tiong Lai juga dijadual berucap di ceramah tersebut.

Hanya sekitar 50 orang yang hadir pada jam 7.45 malam, menyebabkan majlis ceramah itu kelihatan lengang, walaupun ianya bermula dengan ucapan pemimpin tempatan.

Wartawan Malaysiakini yang membuat liputan ceramah tersebut menggunakan telefonnya untuk mengambil gambar di situ, menyebabkan seorang lelaki berkaca mata berusia 30-an, yang mendakwa penyokong SUPP, naik angin dan cuba merampas telefon tersebut, tetapi wartawan kami dapat menghalang percubaannya itu.

Lelaki itu, yang memperkenalkan dirinya sebagai "Michael", kemudian merentap tangan wartawan kami dan bertanyakan motif Malaysiakini menyiarkan gambar tersebut.

Dia juga mengakui "tidak ramai menghadiri ceramah tersebut', dan menuntut supaya gambar-gambar yang diambil itu, dipadamkan.

Wartawan kami enggan berbuat demikian. Penyokong SUPP itu kemudian bersikap lebih lembut dan berkata mahu 'berkawan', dengan harapan permintaannya itu dipenuhi.

Jika wartawan kami enggan bekerjasama, dia berkata, "ianya akan membuat ramai yang akan marah".

Wartawan kami kemudiannya beredar dari situ dan berjalan menuju ke sebuah pasaraya untuk membeli sebotol air minuman.

Lelaki itu mengekorinya, dan memeluk wartawan kami sambil mempelawanya "untuk pergi minum".

Wartawan kami menolak pelawaan tersebut, dan menasihat lelaki itu supaya menghormati orang yang sedang bertugas.

Lelaki itu berhenti mengganggu wartawan kami apabila insiden tersebut menarik perhatian orang ramai di situ.

Malaysiakini

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
Kepada Splogger2